Waarom Webcamoplossing?


Een leuke webcam heeft al snel veel bezoekers. De gemiddelde DSL- of Kabelaansluiting (waar de meeste webcams gebruik van maken) is niet toereikend voor veel bezoekers, waardoor er schokkerig of geen beeld bij de gebruiker te zien is.

 

Een hoogwaardige internetverbinding aan de camera koppelen biedt ook geen goede oplossing. Veel camera's hebben beperkte capaciteit voor het uitsturen van camerabeelden. Ook zijn de kosten van een dergelijke verbinding naar een willekeurige lokatie vele malen hoger dan DSL oplossingen.

 

De oplossing is de beelden vanaf de webcam eerst naar een hoogwaardig internetknooppunt te brengen, waar het vermenigvuldigd wordt om aan duizenden bezoekers te tonen.

 

Vanaf de webcam gaat er 1 lijn naar buiten, waar een eenvoudige aansluiting al toereikend voor is. De streaming servers zetten 1 beeld door naar duizenden bezoekers. Voor nog meer capaciteit kunnen de beelden makkelijk worden doorgezet naar meerdere servers. Het beeld kan vervolgens in de bestaande website worden ingepast door de webdesigner.

 

Wat heb ik nodig?

Motion JPEG

De oplossing is op maat gemaakt voor Motion JPEG camera's. Er wordt op dit moment ondersteuning geboden voor camera's gemaakt door Axis en Mobotix.

Internetaansluiting

De webcam moet op een werkende internetaansluiting beschikbaar zijn. Er wordt aangeraden om te werken met een uploadsnelheid van minimaal 256kbit. De benodigde bandbreedte is afhankelijk van het gewenst aantal beelden per seconde, kwaliteit en afmetingen van de beelden.

Beschikbaarheid

De streaming server moet de beelden kunnen ophalen bij de camera, dus een directe verbinding kunnen leggen naar de camera. Natuurlijk mag de camera wel afgeschermd zijn met gebruikersnaam en wachtwoord.